7 Kasım 2013 Perşembe

Boz Group Cratos Premium Oteli'nin sahibi Murat Bozoğlu, Mavi Marmara baskınının ardından Türkiye'den ayağını çeken İsrailli turisti oteline getirmek için bu ülkede ofis açacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 350 milyon dolarlık yatırımla bu yaz kapılarını açan Cratos Premium Oteli'nin yatırımcısı Boz Group Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Bozoğlu, Türkiye'ye turizm anlamında boykot uygulayan İsrailli turisti otellerine çekmek için bu ülkede tanıtım ofisi açacaklarını söyledi. Murat Bozoğlu, bu ofislerde KKTC'nin turizm özellikleri ile otelin tanıtımını yapacaklarını belirtti.
Kurban Bayramı için Türkiye ve Kıbrıs'ta en pahalı tur programını yapmalarına rağmen otelde konaklamak için ayrılan yerlerin tamamen dolduğunu anlatan Bozoğlu, 'Rum tarafının da ilgisi oldu. Rumlar kalmasalar da sadece konserlere geldiler. Ancak kalmaya da gelecekleri günler olacak.

Bunlar şimdilik sadece bir başlangıç. Bizim KKTC'nin tanınmasına yönelik ciddi bir mücadelemiz var' diye konuştu.
Murat Bozoğlu, Rum lobisi tarafından yapılan tehditler sonucu son anda adaya gelmekten vazgeçen Jennifer Lopez olayının aynısının yaşanmaması için bayramda burada konser veren ünlü şarkıcı Anastacia'yı sıkı takibe aldıklarını belirterek, 'Kocası ve menajerini Kıbrıs'a götürdüm, 1 hafta boyunca otelde konaklattırdım. Davet ettik, gösterdik, rahatlattık. Gerçi önce Rum tarafı Larnaka'ya uçağı inecekti, biz oradan alacaktık. Ancak tepki oluşur düşüncesiyle İstanbul üzerinden getirdik' dedi.
İSRAİLLİ TURİSTİN PEşžİNDE
Cratos Premium Oteli'nin açıldığından bu yana marka bilinirliğini artırdığını belirten Bozoğlu, 'Akdeniz'in ortasında Vegas imajımız oldu. Monako ve Las Vegas'a kumar oynamaya giden insanları kendimize çekmeye başladık. şžimdi yapacağımız yatırım ve tanıtımlarla yabancı ülkelerde yaşayanları çekeceğiz' dedi. israil vatandaşlarının hükümetlerinden gelen çağrı üzerine turizmde Türkiye'yi boykot ettiklerini belirten Murat Bozoğlu, şöyle devam etti:
'Bu ülke vatandaşları kendilerine Türkiye dışında yeni bir destinasyon arıyorlar. O kadar yakın ki uçak kalktığı gibi iniyor. Bu insanları kendimize çekmek için israil'de kısa zaman içerisinde tanıtım ofisi açacağız. Bunun ardından Beyrut, Dubai, Rusya, Londra'da ofislerimiz olacak. Ancak israil hem yakınlığı hem de sürekli bir turiste sahip olması nedeniyle bizim için çok önemli.'
'50 milyon dolarlık tanıtım olduğu için JLO davasından vazgeçtik'
Rumların baskısından korkan Jennifer Lopez'in sözleşmeye aykırı davranarak konseri iptal ettiği için dava açma fikirlerinden vazgeçtiklerini anlatan Bozoğlu, 'Açsaydık diğer ünlü sanatçıların önünü kesecektik. Zaten açılış aşamasında bize 50 milyon dolarlık reklam yaptı. Ancak günün birinde kendisini getireceğimize inanıyorum' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder