8 Kasım 2013 Cuma

Boz Group Murat Bozoglu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 220 milyon dolarlık bir yatırımla turizm sektörüne giren BOZ GROUP, Murat Bozoglu 20 Temmuz’da hizmete açacağı CRATOS PREMIUN HOTEL’in ardından İstanbul Etiler’de butik otel, Seyrantepe’de ise yaz sonu inşaatına başlayacağı 200 milyon dolarlık bir şehir oteli yapacaklarını açıkladı.
Kuzey Kıbrıs’ın Girne kentinde inşa edilen Cratos Premium Hotel, Kuzey Kıbrıs’ın Bağımsızlık ve Özgürlük Bayramı olan 20 Temmuz’da resmi açılışını gerçekleştirilecek.
Cratos Premium Hotel’de düzenlenen basın toplantısına  Boz Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Bozoğlu, Boz Group Yönetim kurulu Üyesi Kemal Bozoğlu ve İsmail Abidin, Cratos Premium Hotel Genel Müdürü Özer Diler ve Cratos Premium Hotel Casino Müdürü Çetin Sel katıldı.
Basın toplantısında Bozoğlu, İstanbul Etiler’de Bvlgary’nin işletmesini planladıkları bir butik otel ile İstanbul Seyrantepe’de 200 milyon dolarlık bir yatırımla şehir oteli yapmayı planladıklarını açıkladı. Bozoğlu, Seyrantepe’deki otelin inşaatının yaza doğru başlayacağını dile getirdi.
BOZ GROUP Hakkında:
1964 yılında kurulan ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Boz Group, Trabzon’un ilk yerel gazetesi olan Karadeniz Gazetesi`ni çıkarmış, Kuzey Mobilya’yı kurmuş ve Türkiye’de sünger sanayi alanında hizmet verdi. Artvin Murgul Bakır Madeni, Karadeniz’in ilk Renault Bayiliği, Milli Savunma Müsteşarlığı’na askeri ürün sevkiyatı ve Trabzon’un ilk Yap-Sat girişimi gibi çalışmalar yapan şirket, inşaat alanında otoyol, baraj, sulama kanalı, arıtma tesisi, tünel, kanalizasyon atık su hatları, temiz su isale hatları, doğal gaz, PTT hatları, dekupaj işleri, organize sanayi sitesi alt yapısı, otel, hastane, kütüphane, hava limanı, terminal binası, pist, apron, liman ve demiryolu işleri, hipodrom, spor kompleksi, sahil düzenleme, çevre düzenleme ve peyzaj projeleri yaptı. Boz Group, Libya’da yaklaşık 500 bin dolarlık bir proje,Türkmenistan Aşkabat’ta 80 milyon avro değerinde, ülkenin en büyük hipodrom-atlı spor tesisini inşa ediyor. Aşkabat şehrinin benzin istasyonlarını da inşa eden Boz Group bu kentte ayrıca 140 milyon dolar değerindeki bir arıtma tesisi ihalesini de kazandı. Bugüne kadar 200 proje hayata geçiren Boz Group’un toplam proje bedeli 2 milyan 500 milyon dolar olarak açıkladı.
Türkiye’de bugün otuza yakın şantiyesi bulunan Boz Group’un şu anki çalışmaları arasında; Ayamama Deresi ıslah çalışmaları, Haliç’in temizlik projesi kapsamında Ayazağa ve Haliç arasında deniz suyu taşıma tüneli, Bursa Emniyet Sarayı, İstanbul Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Ankara’da bitmekte olan Yıldız Park Residence ve Gölbaşı Sıla Konutları ve Galatasaray’ın Seyrantepe stadyumuna komşu olacak gökdelen inşaatı bulunuyor. Boz Group’un turizm sektöründeki ikinci projesi Arnavutköy’deki butik otelin çalışması olacak. Yüzde 95 gibi bir oranda öz kaynaklarla hayata geçirilen Cratos Premium, Boz Group’un ilk turizm projesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder