7 Kasım 2013 Perşembe

Boz Group Murat Bozoglu

Boz Group, GS taraftarlarına maçları ‘evinden’ izletecek 50 katlı gökdelen inşaatına başlıyor




Yanına 'Beleş' Kule geliyor!
Kaynak: Nihal YUVACAN / VATAN

Cratos Premium ile Kıbrıs'ın en büyük otel yatırımına imza atan Boz Group, İstanbul'da GS Türk Telekom Arena Stadı ile Şişli Etfal Hastanesi'nin taşınacağı hastane arsasının tam ortasında kalan 30 dönümlük arazide 50 katlı bir gökdelen projesine imza atacak. Projede 250 rezidans, 5 yıldızlı bir şehir oteli, 25 bin metrekarelik ofisin yanı sıra İstanbul'un itriyat ve ecza depolarının bulunduğu ilk hastane alışveriş merkezi kurulacak. 150 milyon dolara malolacak projenin inşaatı 2011'in ilk yarısında başlayacak.

1964 yılından beri inşaat sektöründe altyapı, konut, marina, stadyum gibi projeleri bulunan ve Kıbrıs'ın 220 milyon dolar ile en büyük turizm yatırımı olan Cratos Premium'u hayata geçiren Boz Group, İstanbul'da Seyrantepe Stadı ile Şişli Etfal Hastanesi'nin taşınacağı arazinin tam ortasında kalan 30 dönümlük arazide 162 metrelik 50 katlı bir gökdelen projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. GS taraftarına maçları evinden izlemeye olanak veren bu yeni proje, iki önemli projenin ortasında yer alan cazip konumuyla hem maç için gelen takımların, hem de hasta yakınlarının konaklayabileceği şekilde tasarlanıyor. 150 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan 120 bin metrekare inşaat alanlı projenin bu kapsamda 25 bin metrekaresi 5 yıldızlı bir şehir oteli, 25 bin metrekaresi 250 adet rezidans, 25 bin metrekaresi ise ofis bölümünden oluşacak.

Yüksekliğin serbest olduğu projenin arsasını stat ve hastane yapılmadan önce konut yatırımı için satın aldıklarını söyleyen Boz Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bozoğlu, “Stat ve hastane yapılmasından sonra ise projeyi büyütme ve karma kullanımlı hale getirme kararı aldık. Bu anlamda şanslıydık. GS taraftarı maçları evlerinden izleyecek. İstanbul'un en büyük hastanesi burada yükselecek. Bu hastanede kalan hasta yakınları bizim projemizde kalacak. Öte yandan maç için gelen takımlar, konuklar burada konaklayacak. Her iki projeye de çok yönlü hizmet verecek” diye konuştu.

M2'si 5 bin $'dan başlayacak

Projenin 45 bin metrekarelik 4 katında ise Türkiye'de bir ilk olacak hastane alışveriş merkezi kurulacağını kaydeden Bozoğlu, “Burada ecza ve itriyat depoları, ultrason, röntgen merkezleri, laboratuvarlar, eczaneler vs yer alacak. Bu bölümdeki 20 bin metrekarelik alanda bir zincire kiralanacak hastane de inşa edebiliriz” dedi. Projede büyüklüğü 70 ile 500 metrekare arasında değişecek dairelerin metrekare fiyatlarının 5 bin dolardan başlayacağını belirten Bozoğlu, izinleri tamamlanan projenin 2011'in ilk periyodunda Şubat-Mart gibi inşaatı ile satışlarının başlayacağını ve 24 ayda teslim edileceğini kaydetti. Bozoğlu, metronun son durağında yer alan projenin insanların yürüyerek stada, hastaneye ve projeye gelebilmesine olanak veren bir ulaşım sistemine sahip olduğunu, Cendere Caddesi'nin ana arter olmasının da avantaj yarattığını sözlerine ekledi.

‘Hayalim Cratos'u İstanbul'a getirmek'

Etiler'de 2011 yılı içinde Boğaz'a hakim 80 odalı butik bir otel planladıklarını söyleyen Boz Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bozoğlu, Kıbrıs'taki Cratos Premium'la başlattıkları eğlence konseptini İstanbul'a da bir projeyle getirmeyi hayal ettiğini söyledi. Ankara Çankaya'da Hollanda, Belçika ve Almanya'daki gurbetçilerin toplu alım yaptıkları 250 konutluk Sıla Evleri projesi başlattıklarını belirten Bozoğlu, şöyle devam etti: “HES projelerine, enerjiye, devletin açtığı gelir paylaşımlı ihalelerine sıcak bakıyoruz. Cratos'u yurtdışına taşımamız konusunda yatırımcılardan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Güney Amerika'da takip ettiğimiz bir arsa var. Polonya'dan bir otel alım teklifi geldi.”

Taahhütlük projelerinin büyüklüğü 2.5 milyar $'a ulaştı

Trabzon kökenli grup, altyapı ve üstyapı yatırımları ağırlıklı olmak üzere taahhütlük işleriyle tanınıyor.

Grubun bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında aldığı taahhütlük işlerinin toplam tutarı 2.5 milyar dolara ulaşmış. Bu alanda 30'a yakın şantiyede işlerinin sürdüğünü belirten Bozoğlu, “En önemli projelerimiz arasında Haliç'in temizlenmesi var. Karadeniz'in deniz suyuna 6 km tünel açarak Haliç'e taşıyıp sirkülasyonunu sağlayacağız. Kartal Kültür Merkezi'nin inşaatını gerçekleştirdik. Maltepe-Pendik arası sahil düzenleme, Sabiha Gökçen Havaalanı ve Kurbağalı Dere'nin temizlenmesi gibi pek çok projemiz var” dedi. Türkmenistan'da hipodrom ve arıtma tesisi ile Libya'da konut ve arıtma ihalelerine girdiklerini de kaydeden Bozoğlu, grubun faaliyet alanının sadece inşaat ve taahhütlükle de sınırlı olmadığını belirterek şöyle devam etti: “Karadeniz'in ilk bakır madenini çıkardık. Renault'nun ilk Karadeniz bayisiyiz. Karadeniz'in bölge gazetesini çıkardık ve Kuzey Mobilya'nın da kurucu ortaklarındanız.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder