7 Kasım 2013 Perşembe

Murat Bozoglu Cratos Premium


KKTC Girne ‘de bulunan Cratos Premium Otelin 24 Temmuz tarihindeki açılışına katılmak üzere sözleşme yapılan ABD’li şarkıcı Jennifer Lopez’in resmi internet sitesinde yaptığı yazılı açıklama üzerine otel yetkilileri Boz Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Bozoğlu, Kemal Bozoğlu, Av. Sezgin Yıldırım ve Av. Merve Soyhan’ın katılımıyla önceki gün Les Ottomans oyelde basın toplantısı düzenlendi.
 
Toplantıda  Cratos  Premium adına konuşan 
    Murat Bozoğlu  ''Jennifer Lopez'in 24 Temmuz'daki  açılışımıza katılmak üzere yaptığımız sözleşmeyi  kendi  resmi internet sitesinde yaptığı  incitici ve gurur kırıcı ifadelerle iptalini bildirmesi  sözleşmemizde bulunan hiçbir maddeye uygun değildir.  İlk etapta kendisine teklif götürdüğümüzde doğum gününde   daha önce hiç sahneye çıkmadığını bildirmiş ve gelmeye pek sıcak bakmamıştı.  Ama biz otelin fotoğraflarını çekip ona   gönderdik  ve  yapacağımız partiyi ona anlatarak cazip hale getirdik.  Her ülkede milliyetçiler vardır ve bunlar normal şeylerdir  3000 kişilik açılış davetlimiz arasında 300'ü Rum vatandaşı   var dedik.  Kendisi de yakın arkadaşı Sharon Stone arayarak Kıbrıs hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra teklifi kabul etti.  Önce istediği şartlar 3 sayfayken sonrasında bu istekler  22 sayfaya kadar çıktı. Hepsini yerine getirmek için anlaştık.  Kıbrıs'ta yapılan basın toplantısından hemen önce kendisiyle bu konuyu konuştuk ve  herhangi bir sorunun olmadığı konusunda  da anlaştık. Zaten  New York kanununa göre hazırlanan  sözleşmemizi de 16 Haziran'da resmi olarak imzalamıştık.   Bize resmi bir fesihte bulunmadı   ancak kendi resmi web sitesinde yaptığı açıklamalar doğrultusunda , "Jennifer Lopez insan hakları ihlalleriyle ilişkilendirilmiş hiçbir devlet, ülke, kurum veya rejime bilerek destek vermez. Kıbrıs'taki mevcut şartları tam olarak gözden geçirdikten sonra, (ünlü şarkıcının) danışmanları programın iptal edilmesine karar verdi. Bu bölgenin politik gerçekliklerine olan duyarlılığımızı yansıtan ve ekip halinde verilen bir karardır" diye açıklama yaptı. Bu açıklama bizi çok incitti. Ayrıca bizim daha sonra yapacağımız konserleri de tehlikeye sokarak maddi  hasar    boyutuna  getirdi. Kendisi bizim tüm iyi niyetimize rağmen sözleşmede bulunan iptal hükümleriyle alakası olmayan bir açıklama yaptı. Biz kendisine iki ay boyunca bu kararını tekrardan gözden geçirmesi için süre tanıyoruz. Niyetimiz olayı iki taraf için de tatlıya bağlamak.  Eğer gelmeyi kabul etmezse New York'taki en iyi avukatları tutup 35-40 milyon civarında maddi tazminat açmayı düşünüyoruz.  Aslında başka dünya yıldızlarını da konuk etmek bizim konseptimiz içindeydi.  Uzun araştırmalar sonunda açılış tarihiyle Lopez'in doğum gününün aynı tarihe denk gelmesi de davet etmemize neden oldu. Onun gelip gelmemesi önemli değil ama bizim imajımıza zarar verdiği için haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Sanıyoruz ki danışmanları ve menejerleri tarafından yanlış yönlendirildi işin aslının böyle olmadığını öğrenince onları da işten kovması   söz konusu olabilir'' dedi.

Basın toplantısına canlı telefon yayını ile katılan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Lopez'e 'Bu kadın 'diye hitab ederek ''Anlaşma belli olduktan sonra Rumlar bu kadına binlerce mail attı. ABD lobisi de devreye girince gelmekten vazgeçti. Biz bu arada her zamanki gibi mağdur olduk.  1974 yılında başlayan Kıbrıs meselesinde biz her zamanki gibi iyi çocuğu oynayarak görüşmelere devam edeceğiz. ABD'de bu Türklerin ve sivil toplum heyetlerinin     kitaplarla ve resimlerle bu kadına gidip asıl cinayetin Rumlar tarafından işlendiğini göstermeleri Kıbrıs işgal altında değildir Kıbrıs'ta insan hakları ihlali söz konusu değildir demeleri gerekir.  Şu an çok önemli bir fırsat yakaladık  ,  bu olayı lehimize  çevirmemiz lazım.  Onlar 7000 tane mail attıysa bizim de bu kadına milyonlarca mail atmamız lazım'' diyerek politik açıklamalarda bulundu.

KKTC  Başbakanı  İhsan Küçük de telefonla bağlanarak  '' Masa başı görüşmelerimiz devam ediyor.  Bu politika değil sanatsal bir etkinlik. Politikayla karıştırmamak gerekir.  Tam olumlu görüşmeler yapılırken böyle bir sanatsal olayın gerçekleşmesi bizi çok üzdü. Kıbrıs halkının tepkisi çok büyük olmuştur'' dedi.

TBMM dışişleri komisyonu Başkanı  Murat  Mercan  Dışişleri Komisyonu Başkanı ''Cratos Premium yetkililerine öncelikle yatırımlarından dolayı teşekkür ederim. Jennifer  Lopez'in sözleşmeyi imzaladığı tarihten bugüne kadar Kıbrıs'ta hiçbir değişiklik olmamıştı. ABD'lilerin baskısı sonucu sözleşmeyi  iptal etmek zorunda kaldı. Hala birtakım çevreler KKTC'nin ekonomik anlamda kalkınmasından rahatsızlık duyuyorlar. Bizim de lobi çalışmalımız olacak. Bu olayı Uluslar arası platforma taşıyıp tepkimizi dile getireceğiz'' dedi. 

Şarkıcının sahneye çıkmaması durumunda sigortadan 10 Milyon dolar alacağı ile ilgili soruya cevap veren  Murat Bozoğlu '' Sigortalar her iki tarafın da sözleşme koşullarını iptali olduğunda devreye girer. Kendisinin sözleşmede bulunan şartlar konusunda konser ihlali söz konusu değil. Dolayısıyla ortada böyle bir durum yok.  Kendisine belli bir ücret gönderilmişti. Sanıyoruz ki gelmemesi halinde bu parayı havale yoluyla geri alacağız'' diye konuştu.

AKP milletvekili Halide İncekara'nın yaptığı  ''Bence kabahat gereksiz iltifat edip, dünya kadar da para vererek bu insanların konuşmalarını kıymetli kıldıranlarda. Dünyada kalçalarıyla meşhur olanlardan ziyade beyinleriyle meşhur olanlara para verip davet etseler daha iyi olur"  açıklama doğrultusunda ne düşündüğü sorulan Murat Bozoğlu ''İncekara sanırım bizi yanlış anladı biz bir kereye mahsusu değil devamlı dünya starlarını getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız KKTC yi bütün dünyaya tanıtmak''

RADYOLARIN JENNIFER LOPEZ BOYKOTU YAYGINLAŞIYOR

Radyo5'ten sonra Metro FM de KKTC'deki konserini Rumların baskıları sonucu iptal eden Jennifer Lopez'e boykot kararı aldı.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder